Vores topmoderne faciliteter gør det muligt for os, at kunne tilbyde wellness og genoptræning.

Aquatræning er en yderst populær træningsmetode som kan anvendes til alle hesteracer, både til genoptræning og vedligeholdelse samt til muskelopbyggende. Vandbåndet er den mest skånsomme træningsmetode og er samtidig også den mest effektive. Vandets modstand tvinger hesten til at gå på lige spor, samt opdriften i vandet reducerer hestens egen vægt med op til 50% hvilket giver minimal belastning på sener og led.

Når hesten går i vand bliver behandlingen særlig skånsom. På den måde har vi har fuld kontrol over hestens bevægelser. Under træningen/behandlingen bliver leddene styrket, i det hesten bærer sin fulde vægt. Samtidig er vandet med til at massere hestens sener og øger blodcirkulationen.

Vi kan regulere hastigheden, hældningen, træningstiden og vandmængden. Dette er selvfølgelig med til, at vi kan skræddersy et individuelt træningsprogram netop til din hest.


SPA

Har din hest brug for behandling for f.eks. gigt, hovbyld, akutte hævninger, halthed mm. så er vores saltvandsspa den helt rette kur for din hest.
Vores kolde saltvandspa er 2-4 grader. Grunden til, at vandtemperaturen er så lav i et saltvandspa er, at det kan fjerne varmen og betændelsen. Når hesten kommer i et koldt saltvandspa giver det en non-farmakologisk smertebehandling, der er med til at hæmme enzyme degeneration af seneskader.

Dertil har boblerne en masserende effekt på hestens ben og kan være med til at trække varmen væk fra skaden.

Udover Saltvandspaet, kan vandløbebåndet også anvendes som en god forbyggelse eller en afslutning på f.eks. en stævneweekend, som kan give hesten de bedst mulige betingelser for restituering.Faciliteter

Hesselhoej tilbyder faciliteter i topklasse.
Her kan bl.a. nævnes vores drænede Paddocks med træhegn, som gør det muligt at have hestene på fold hele året, uden at de går i mudder.

Sygefolde, som måler 8*10m. for heste der har en skade eller som gør at de ikke må bevæge sig så meget rundt i deres genoptræning/skadesperiode.

Ydermere har vi mulighed for at benytte vores skridtmaskine, Hestens led og muskulatur er fra naturens side lavet til, at bevæge sig mange kilometer om dagen i deres naturlige søgen efter mad og læ.

I dagens hestehold, er der ofte ikke tid og plads til, at understøtte behovet for motion og tilbyde masser tid på fold. Derfor er skridtmaskiner et godt supplement til den daglige træning og bevægelse for heste.

Vores solarium på Hesselhoej består af et 25 store røde lamper med Infra-Red (IR) stråler. Disse varmestråler trænger ind i hestens muskulatur og hjælper med, at øge blodcirkulationen og forøger dermed musklens elasticitet. Dette gør bl.a. at heling efter skader forkortes.