Vi tager også hingste ind til klargøring til forbesigtigelse og / eller Hingstekåring. Vi fremstiller hingste i alle forbund. I gennem tiden har vi klargjort hingste til forbund som; Pinto, Trakehner, Oldenborg, Sportsponyer, Dansk Varmblod, Hannoveraner, westphalian, KWPN, mm. Vi fremstiller også hingste i udlandet, vi har været i Norsk Varmblod og i Tyskland med Oldenborg, Trakehner og Hannoveraner, mm.

I tidens løb har vi haft flere hunderede hingste med i Herning.

Dansk Varmblods forbesigtigelse finder sted i december. Her bliver der udtaget hingsteemner til Hingstekåring i Herning i marts året efter.
2,5 måneder før forbesigtigelsen kommer hingstene til os i træning. De behøver ingen forberedelse, men må gerne komme i god foderstand, da nogen kan tabe sig lidt i starten på grund af miljøskift. Det er en god ide at have vaccinationerne i orden, både den almindelige imod influenza og den imod herpes.

Ligeledes kan det anbefales at lade en hestedyrlæge kontrollere hestens tænder og fjerne eventuelle ulvetænder.


Det koster 400,- kr om dagen + moms at have en hingst i træning.
For fremvisningen på dagen tager vi 1600 kr + moms,


Forberedelsen går ud på at hingstene skal udvikle sig muskelmæssigt, komme i passende kondition og de hingste med springafstamning skal lære at løsspringe.


Hvis man er i tvivl om hingsten er "god nok" kan man starte med en måned, hvor vi vurderer hingsten og samtidig bliver den tilredet, derefter kan det besluttes om man skal fortsætte træningen frem mod forbesigtigelsen.Vi gør opmærksom på at alle heste opstaldes og trænes for ejers egen risiko, det er derfor vigtigt selv at sørge for at have hesten forsikret i det omfang man ønsker det. Vi understreger at Hesselhoej.dk ApS har ingen forsikring, der dækker hvis hesten kommer til skade under opholdet.