Hallifax Lyng

Dansk Varmblod Svensk Varmblod Oldenborg Trakhener

Navn: Hallifax Lyng

Avler og ejer: Anne Lyngbye Melsen, Kokkedal


F: Schwarzgold
MF: Aston Martin TAF 0901

Født: 2018
170 cm i stang
Forædlingsprocent 46,8%
Fri for FFS (negativ)
Kåret i: Dansk varmblod, Svensk varmblod, Oldenburger verband, Hannoveraner verband og Trakehner verband.


Hallifax Lyng blev i 2020 kåret som præmiehingst i Trakehner forbundet ved kåringen I Neumünster. I foråret 2021 gentog Hallifax succesen og blev kåret i Dansk Varmblod. Senere i 2021 aflagde han en flot materialprøve og blev færdigkåret i både Dansk Varmblod og det tyske Trakehner forbund. I 2022 brillerede Hallifax igen, og vandt 4 års championatet i Trakehner Forbundet. I 2023 vandt han det tyske Bundesturnier for 5 års, en kæmpe præstation der har gjort ham særdeles eftertragtede blandt de tyske hoppe ejere.
At avl ikke er en tilfældighed, ses tydeligt i Hallifax imponerende afstamning, med mange højt kårede hopper, samt mange s-heste og Grand Prix heste.


Pris for bedækning
1. rate: 3500,- + moms (Forfalder første gang der bestilles sæd)
2. rate (ved 70 dages drægtighed): 4000,- + moms


Video fra 2024:

Beskrivelse

  • Præstationsblod i særklasse
  • Hallifax Lyng er testet negativ for FFS og er altså ikke bærer af genet.
  • Kulsort og yderst velgående præmiehingst.

Far til Hallifax Lyng er Schwarzgold, som er efter legendariske Imperio der med den succesrige Hubertus Schmidt i sadlen har fejret adskillige store triumfer på den helt store dressurscene. Schwarzgold selv har vundet Bundesturnier og har som en af de meget få hingste været kvalificeret til Bundeschampionatet som både 3, 4, 5 og 6 års. Han har fra første følårgang markeret sig stærkt i avlen med mange højdepunkter - bl.a. 2 x årets hoppe i Tyskland, 2 x årets hoppe i Danmark, 10 kårede hingste på 3 årgange, her i blandt 1 fløjhingst og en reservefløjhingst. Schwarzgold har også selv vundet adskillige S dressurklasser.

Moren Halle Berry var selv fløjhoppe som 3 års, hun fik 9 i både skridt, trav og galop og endte med højeste afprøvningsresultat på landsplan! Hun var samme år den absolutte stjerne på auktionen i Neumünster hvor hun blev solgt for 65.000 Euro som dyreste ridehest!!! Morfar Aston Martin går selv international Grand Prix under Helene Melsen, Aston Martin har i flere år været en del af det danske landshold og har mange sejre og placeringer nationalt og internationalt. Hallifax er ud af den meget dominerende og vel nok bedste hoppestamme i Trakehner forbundet lige nu, nemlig H-stammen. Ud af samme hoppestamme finder man Helium, Helium var reservefløjhingst i trakehner forbundet, han blev solgt på Auktionen til næsten 1.000.000 danske kroner og vandt efterfølgende sin sports test. Helium har på 4 årgange haft 3 fløjhingste og 2 årets hopper, flere sønner er blevet præmiehingste, hans afkom har opnået toppriser på auktioner verden over. Hans søn Rheinglanz er således solgt for 305 000,- Euro ligesom en anden søn Kap Verde er solgt for 350 000,- Euro. Heliums helsøster var i 2020 på auktionen i Neumünster, hvor hun blev solgt for over 900.000 danske kroner.

Schwarzgold

DE409090182409
Imperio Connery Buddenbrock
Caro-Dame II
Isar VI Balfour XX (GER)
Istia
Seeconda Consul Swazi XX
Cornau
Simona Seeadler
Cresta Star XX
Halle Berry

HTPR 1521
Sølv
Aston Martin

TAF 0901
Monteverdi Partout
Miami
Anastasia Sixtus
Aida
Hermione Summertime Michelangelo
Sarogna
Herbina De L Traumdeuter
Hertha